Olen Sisäilmasepät Oy:n omistaja ja koulutukseltani rakennustekniikan insinööri (YAMK).

Suuntautumisena korjausrakentaminen. Lisäksi olen 16.6.2017 saanut suoritettua Rakennusterveysasiantuntija RTA-koulutuksen ja sertifikaatti (VTT-C-23250-26-17) on ollut voimassa 19.6.2017 lähtien.

Olen tähän mennessä itsenäisesti tutkinut yhteensä reilut 400 omakotitaloa ja huoneistoa (jatkossa pienkohde). Termi "tutkimukset" käsittää kevyen arvioinnin lisäksi rakenteiden avaukset ja sulkemiset niiden kunnon tarkastamiseksi, näytteiden oton (materiaali-, ilma- ja laskeumanäytteet) sekä tulosten analysoinnin, ilmavuotoreittien kartoitukset, ilmanvaihdon toimivuuden selvityksen sekä rakennuksen/rakennusosien rakennusfysikaalisen toimivuuden arvioinnin.

Tutkittujen rakennusten rakennusajankohdat ovat vaihdelleet välillä 1839 - 2014 ja rakenteet hirsirungosta puurankaisen kautta kivirunkoisiin. Kohteiden laajuus on vaihdellut yksittäisen ongelman selvittämisestä 40 huoneiston kokoisen As Oy:n ja n. 350 oppilaan alakoulurakennuksen tutkimuksiin. Pääpaino on rakennuskannasta johtuen kuitenkin 1970-1980 lukujen tuotannossa.

Sisäilmaongelmien selvittämiseen olen kehittänyt toimivan ja asiakkaalle edullisen palvelun, joka pohjaa Sosiaali- ja terveysministeriön 2003 julkaisemaan Asumisterveysoppaaseen. Tutkimuksissa kohde käydään aina läpi kokonaisuutena, sillä asiakkaan oireet eivät välttämättä johdu ainoastaan yhdestä ongelmakohdasta.

Palvelun tavoitteena on, ettei asiakkaan tarvitsisi enää tilata uusia tutkimuksia käyntini jälkeen ja suunintteluun sekä korjauksiin päästäisiin nopeasti. Menetelmä on toiminut hyvin sekä omaan tarpeeseen korjaavien, että esimerkiksi vanhan asunnon ostamisen jälkeen sisäilmaongelmia kohdanneiden kanssa.

Menetelmä soveltuukin hyvin erityisesti asuntokauppariidan yhteydessä tehtäväksi tutkimukseksi, jossa tarvitaan huolellista ja selkeää otetta.

Ota yhteyttä

Lomakkeen lähettämällä hyväksyt tietosuojaselosteemme.

Sisäilmasepät Oy

Juha Lappalalainen

Puhelin: 040 513 4451

Sähköposti: juha.lappalainen@sisailmasepat.fi

Sisäilmasepät Oy:n tukikohta sijaitsee Kirkkonummella, Evitskogin kylässä.

Toimipaikan osoite: Stenbackantie 47, 02550 Evitskog

 

 

TIEDOTUKSET:

Sisäilmasaneeraus Laitinen Oy:llä/Kimmo Laitisella on käyttökielto patentoidun valesokkelimenetelmän käyttöön missään muodossa.

Mikäli Laitisen yrityksestä otetaan yhteyttä ja yritetään myydä/mainostetaan täyttövaluun perustuvaa korjausta, pyydän ottamaan yhteyttä Sisäilmaseppiin ja ilmoittamaan tapahtuneesta.

Tietoa meistä

Toimimme Uudenmaan alueella ja tarvittaessa muualla suomessa. Pääasiallinen toiminta-alue 50 km säteellä Evitskogista, mm. Helsinki, Espoo, Vantaa, Kirkkonummi ja Salo.