Kosteuskartoituksessa selvitetään rakenteen kosteusrasitusta pintakosteudenosoittimen avulla tai porareikämittausten avulla. Pintakosteudenosoittimella saadaan suuntaa antavaa tietoa rakenteen kosteuspitoisuudesta verrattuna kuivaksi tunnettuun samanlaiseen rakenteeseen.

Porareikämittauksella saadaan selville materiaalin todellinen kosteuspitoisuus ja lämpötila. Porareikämittausten tulosten avulla pystytään määrittelemään, onko rakenteessa liian suuri kosteusrasitus ja tarvitseeko sille tehdä jotain. Mittaustulokset ovat aina tutkimusta tukevia, eikä pelkkien mittaustulosten perusteella saa päättää jatkotoimenpiteistä. Päätösten tulee aina perustua rakenteiden fysikaalisen toiminnan analyysiin ja asiakkaan ilmoittamiin oireisiin/tarpeisiin.

Sepän kokemusten pohjalta rakenteista yleensä näkee, onko niissä tai onko niissä ollut liikaa kosteutta. Esimerkiksi riitatapauksissa kosteusmittausten tekeminen on kuitenkin perusteltua, sillä ne oikein tehtynä vähentävät riitaan liittyvää keskustelua.

Ota yhteyttä

Lomakkeen lähettämällä hyväksyt tietosuojaselosteemme.

Sisäilmasepät Oy

Juha Lappalalainen

Puhelin: 040 513 4451

Sähköposti: juha.lappalainen@sisailmasepat.fi

Sisäilmasepät Oy:n tukikohta sijaitsee Kirkkonummella, Evitskogin kylässä.

Toimipaikan osoite: Stenbackantie 47, 02550 Evitskog

 

 

TIEDOTUKSET:

Sisäilmasaneeraus Laitinen Oy:llä/Kimmo Laitisella on käyttökielto patentoidun valesokkelimenetelmän käyttöön missään muodossa.

Mikäli Laitisen yrityksestä otetaan yhteyttä ja yritetään myydä/mainostetaan täyttövaluun perustuvaa korjausta, pyydän ottamaan yhteyttä Sisäilmaseppiin ja ilmoittamaan tapahtuneesta.

Tietoa meistä

Toimimme Uudenmaan alueella ja tarvittaessa muualla suomessa. Pääasiallinen toiminta-alue 50 km säteellä Evitskogista, mm. Helsinki, Espoo, Vantaa, Kirkkonummi ja Salo.